MENÜ

MIKROALGÁKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT!
"AZ ÉTELED AZ ÉLETED"

 

Spirulina platensis: a zöld erőmű

 

spirulina

 

A spirulina egyes mexikói és afrikai népek hagyományos eledele.  Különleges tápértékkel rendelkezik: 62%-ban aminosavakból áll, ezen kívül a világ leggazdagabb B12 vitaminforrása, a béta-karotinok teljes spektrumát tartalmazza, valamint más pigmentanyagokat is. Sejtfala puha, fehérje-cukor összetételű, és más algákkal szemben könnyen emészthető. A spirulina egyike a legalapvetőbb és vitális anyagokban leggazdagabb élelmiszernek. Valójában egyfajta kicsinyke zöld erőmű, melynek tápanyagtartalma lenyűgöző. Ez az oka annak, hogy tudósok és laikusok egyaránt elragadtatással nyilatkoznak róla. Kimagasló tulajdonsága a phycocyanin tartalma, annak is a biológiailag aktív hasznosulása. Ennek az egészséget oly támogató összetevőjének köszönhető, hogy nagyszerű hatással van fertőzések, gyulladások esetén, sőt a rák kialakulásával kapcsolatban is.

Feltételezhető, hogy Latin-Amerika lakói voltak az elsők, akik már évezredekkel ezelőtt a spirulina algát rendszeresen étrendjük alapanyagaként használták. Bizonyított tény, hogy úgy a maják, mint az aztékok, a mai Közép- és Dél-Amerika ősi, fejlett civilizációi, akik a jelenlegi Salvador, Honduras és Mexikó területén éltek, ismerték és tisztelték az algák gyógyító és tápláló tulajdonságait és éltek is vele. Fennmaradt rajzok bizonyítják, hogy a latinok kosárszám halászták az algahabot az olyan szubtrópusi vizek partjainál, mint például a Texco-tó.

A 20. század végén azután olyan tudósok, mint a japán Hiroshi Nakamura és az Egyesült Államok-beli Christopher Hills munkája nyomán  a lenyűgöző spirulinával kapcsolatos kutatómunka hatalmas lendületet vett. Ez a munka bebizonyította azt, amit évezredekkel ezelőtt élt őseink ösztönösen tudtak, nevezetesen, hogy a spirulina nem egyszerűen egyike a legjobb minőségű nem állati eredetű fehérjeforrásnak, mely tulajdonsága által a Föld élelmezésének lényeges részét képezhetné. Ezt a szintén nem elhanyagolható tényt is felülmúlja az, hogy a mikroalga számtalan olyan képességgel bír, melyek gyógyítanak, segítenek és támogatják szervezetünket ellenállóképességünk mozgósításában.

 

Mi mindent tartalmaz a spirulina?

  • nagy mennyiségben növényi fehérjét (60-70%), amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szervezetünk rendkívül jól képes hasznosítani
  • nagy mennyiségű színezőanyagot: klorofillt, azt a zöld színanyagot, mely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént
  • phycocianidot, azt az un. kék színanyagot, mely közvetlenül, sejtszinten hatva segíti elő azok növekedését
  • jelentős mennyiségben B-vitaminokat, vasat és különböző zsírsavakat, melyek a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják
  • phenylethylamint (PEA), mely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja a hangulatunkat
  • karotinokat, elsősorban bétakarotint, ami az immunrendszert élénkíti
  • zsírsavakat és lipideket
  • vitaminokat és enzimeket
  • mucco- és poliszacharidokat
  • 4000 féle tápanyagot, amelyeknek a felszívódása 90 %-os


A Föld legősibb növénye. A legtisztább, ásványi anyagokban gazdag vízben, sok napsütést igényelve szaporodik.

Mi mindenre jó a Spirulina?

A spirulinának is vannak különböző fajtái, olyan vízinövények, melyek polioza-tartalma magas, ezáltal a sejtek sugárzás általi károsodása csökkenthető, a csontvelő sejtjeinek a szaporodását fel lehet gyorsítani, a különleges foglalkozást űző emberek szervezetének immunitását fokozni lehet. A spirulina termékek jobb közérzetet biztosítanak.
Magas a spirulina V-linolénsav tartalma is. Ez az anyag elősegíti a prostaglodin képződését, ezért szabályozza a vérnyomást, elősegíti a sejtszaporodást, megelőzi és gyógyítja a különböző gyulladásos folyamatokat, a szívbetegségeket és cukorbetegségeket. Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45% -a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen. A klinikai megfigyelések igazolták: ha a spirulinát gyógyítás céljából veszik be, cukorbetegség ellen, fantasztikusan jó eredményt lehet elérni.
Az enzimek és más spirulina hatóanyagok felgyorsítják a traumák és a bőr anyagcsere gyógyítását, megelőzik a bőr repedezettségét.

100 g spirulina porban 50 mg B-karotin van. Ez az anyag átalakulhat A vitaminná, amely olyan betegségek megelőzésére szolgál, mint pl. a farkasvakság, elősegíti a növekedési és szaporodási folyamatokat. Az A vitamin hiánya a bőr eldurvulásához vezet, recehártya elváltozáshoz és az ajkak kicserepesedéséhez.

A spirulina meghatározott kénsavas cefalopin és glükolipin tartalommal rendelkezik. A szakemberek azt tartják, hogy ezek az anyagok az AIDS leküzdésének hatékony eszközei.

A spirulina csökkenti a koleszterin és a triglicerin szintet, és megelőzi a szívkoszorúér elmeszesedést, lelassítja az öregedést, visszaállítja a cholinesgerasa aktivitását, fenntartja a normális fiziológiai állapotot.
A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.

A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. A spirulina alkalmazása hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal.


A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:


1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
2. Csökkenti a vérnyomást.
3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.
4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
5. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
6. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek.
7. Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását. (meddőség)
8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
10. Könnyen emészthető vas forrása.

 

Chlorella vulgaris : a méreganyagok kivezetője

 

chlorella

 

A chlorella hihetetlen méregtelenítő hatásával szerzett hírnevet. Összegyűjti, mobilizálja és kivezeti a nehézfémeket az emberi szervezetből. Erre nem csak a bélrendszerben, hanem a vérkeringésben, sőt a test különféle raktáraiban, például a zsírszövetekben is képes. Ezen felül a chlorella egyedülálló CGF faktorral is rendelkezik, mely anyag laboratóriumi körülmények között képesnek bizonyult tumorok növekedésének megfékezésére.

Stimulálja az ellenanyagok szintéziséért felelős limfociták létrejöttét, melyek a szervezet ellenálló képességét biztosítják a fertőzésekkel szemben.

Segíti a vörösvérsejtek kialakulását, és a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is alkalmas. A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés). Magas a lúgtartalma, mely segít a testnek fenntartani természetes PH értékét. A magas lúgtartalmú ételek fogyasztása nem csak a testet segít egyensúlyban tartani, de a stressz kezelésére is jótékonyan hat.

Mi mindent tartalmaz a chlorella?

  • teljesértékű növényi fehérjét az összes aminosavval, többek között mind a nyolcféle alapvető aminosavat
  • ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, például magnéziumot, káliumot, mangánt, vasat, cinket, kálciumot
  • számos vitamint, többek között C- és E-vitamint, niacint, B-vitaminokat, ezen belül a B12-őt aktív formában, K-vitamint, pantotensavat, folsavat
  • klorofillt: az akár négyszázalékos tartalommal a legmagasabb mért klorofillhányad
  • antioxidánsokat, polifenolt és sok más gyógyászati szempontból hatékony összetevőt
  • telítetlen zsírsavakat, mint a linolén- és linolsavat
  • A chlorella - vélhetően egyedülálló sejtfelépítésének köszönhetően - képes a szervezetben lerakódott káros - és méreganyagokat megkötni és kivezetni. Magas klorofilltartalma miatt, minden egyes chlorella sejt egy naperőmű, mely a fény energiáját fotoszintézis útján tápanyaggá alakítja!

A Chlorella alga:

  • magas klorofill tartalma miatt igen erős méregtelenítő hatású
  • 45-55%-a növényi protein, 20 vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek
  • a káros anyagokat, pl. szabadgyököket, nehézfémeket megköti és kiválasztja
  • beépíti a vasat, cinket, lizint
  • magas lúgtartalmának köszönhetően segíti a szervezet természetes PH-értékét fenntartani

 

Lithothamnium calcareum mikroalga: az építőmester

 

 

kőalga

 

Egy kitűnő, organikus, tejmentes, vegetáriánus kalcium forrás. Ásványi anyagokban gazdag, kristálytiszta vízben fejlődik. Az élő kőalga vörös színű, szárítás után fehérréváltoztatja színét.

34%-ban növényi, organikus, természetes kalciumot tartalmaz, amelynek a szervezetben

való felszívódási mértéke 96%. Gazdag magnéziumban, vasban és sok nyomelemben. A Lithothamnium alga egy optimális kalcium - forrás a csontrendszer, a fogak és a sejtek felépítésében.

 

HAEMATOCOCCUS Pluvialis - Antioxidáns természeti csoda


 

Pluvialis

 

 

A Honolulu-i University of Hawaii kutatói mára közel 170 biológiai aktivitással rendelkező, a tudomány számára szinte kivétel nélkül új összetevőt azonosítottak az általuk vizsgált mikroalgákban.

A cég fő büszkesége egy táplálkozási kiegészítő, melynek hatóanyaga az astaxanthin.

A Haematococcus pluvialis kékmoszatból kivont karotinoid típusú vegyület természetes antioxidáns, melyet a szóban forgó édesvízi mikroalga rekord mennyiségben képes felhalmozni sejtjeiben

Az eddigi tapasztalatok szerint az astaxanthin jó hatással lehet a rákos daganatok bizonyos típusaira, a Parkinson és az Alzheimer-kórra, kedvező irányban befolyásolja a koleszterinszintet, enyhíti az agyi erek görcsei miatt beállt oxigénhiányos állapot okozta károsodásokat valamint a vakság egyik vezető okának számító degenerációt is.
Az astaxanthin a jelenleg is folyó kutatások szerint az alábbi tulajdonságokkal bír:

• Erős antioxidáns – védi a szemet, a bőrt a szabad gyökök és a káros UV-sugárzással szemben. Megakadályozza a szürke- és a zöldhályog kialakulását.
• Gátolja a krónikus és auto-immun betegségek kialakulását. Stimulálja az antitestek, az  immunglobulinok termelését.
• Humán vizsgálatokban a köldökvér (őssejt) mintákban fokozza az immunglobulin képződést.
• Gátolja a cukorbetegséggel összefüggő szövődmények (látáskárosodás, idegrendszeri ártalmak, diabéteszes nefropátia) kifejlődését, antioxidáns hatása révén.
• Akadályozza az LDL-koleszterin oxidációját – érelmeszesedést, rögképződést –, védelmet nyújt a  szív  és agyi katasztrófákkal szemben.
• Vérnyomáscsökkentő és szívritmus-szabályozó hatású.
• Állatkísérletekben hatékonyan csökkentette az emésztési zavar, a gyomorhurut, az emésztőrendszeri gyulladások (Chron-betegség) és fekélyek kialakulását még Helicobacter pylori jelenléte esetében is.

 

A Chlorella és a Spirulina a speciális recepturának és feldolgozási technológiájának köszönhetően, a következő tünetek esetén bizonyultak hatékonynak, életminőségünk javításában:

  • Allergiás tünetek csökkentésében
  • Alvászavarok megszüntetésében
  • Aranyér kezelésében
  • Ásványi-anyag hiány megszüntetésében (jellemzően magnézium)
  • Asztmás tünetek ellen
  • Baktériumtámadások ellen
  • Bizonyos májbetegségek és májproblémák kezelésében
  • Ciszták visszaszorításában
  • Cukorbetegség ellen
  • Csontritkulás megelőzésében
  • Degeneratív betegségek megelőzésében
  • Depresszió ellen
  • Emésztés segítésében
  • Érzékszervek működésének javításában
  • Esszenciális zsírsav hiányok megszüntetésében
  • Fájdalomcsillapításra
  • Fáradékonyság ellen
  • Fehérvérsejtek számának növelésében
  • Fejfájás végleges megszüntetésében
  • Fekélyek visszaszorításában
  • Félelmi állapotok enyhítésében
  • Fogyásra, testsúlycsökkentésre
  • Gombás fertőzések, bőr- és lábgomba megelőzésében
  • Gyomorfekély megakadályozásában
  • Gyulladások csillapítására
  • Hangulatjavításra
  • Hiperaktivitás tüneteinek csökkentésében
  • HIV-1 vírusok terjeszkedésének csökkentésében
  • Immunrendszer erősítésében
  • Ízületi gyulladások, lerakódások csökkentésében
  • Koleszterinszint csökkentésében
  • Koncentrációs képesség növelésében
  • Lázcsillapításra
  • Magas vérnyomás kezelésében
  • Migrén végleges megszüntetésében
  • Pikkelysömör ellen
  • Rákos megbetegedések ellen
  • Sclerosis Multiplex gyógyítására
  • Sejtöregedés lassításában
  • Sportolók teljes értékű táplálkozásának elősegítésére
  • Sugárfertőzések kezelésében
  • Vegetáriánusok teljes értékű táplálkozásának elősegítésére
  • Vesebetegségek megelőzésében
  • Vérrögképződés ellen
  • Vírusfertőzések ellen
  • Vörösvértestek számának növelésében
  • Test - szájszag csökkentésében

 

Szavazás

Fontosnak tartja az egészség megőrzését?
Nem
Igen
Igen, teszek is érte
Asztali nézet